Backyard / CCDI

first_img Area:  200 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/803924/new-birth-of-localitism-a-backyards-confession-of-its-construction-ccdi Clipboard “COPY” 2016 Save this picture!© Lu Fei+ 36Curated by Han Zhang Share Projects Year:  China CopyHouses•China CopyAbout this officeCCDIOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCCDIChinaPublished on September 17, 2018Cite: “Backyard / CCDI” 17 Sep 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCoffee tablesFlexformCoffee Table – GipsyCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemWoodSculptformTimber Battens in Double Bay HouseStonesCosentinoSilestone and Dekton in Villa OmniaBricksNelissenInner Wall Bricks – LückingPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsAir Facade PanelsWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsEducational ApplicationsFastmount®Hidden Panel Fastener at Massey UniversitySealants / ProtectorsTOPCRETMicro-Coating – Baxab®More products »Save想阅读文章的中文版本吗?在地主义的新生 . 一座【后院】的建设自白 / CCDI卝智室内设计是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Backyard / CCDI ArchDaily Photographs:  Lu FeiDecoration Materials:Redbrick、Timber、Steel、Self-leveling mortar cementCreative Design:Li ZhiyuProject Planning:Zhang Peng, Xu WenfengCountry:ChinaMore SpecsLess SpecsSave this picture!view of the 【backyard 】from the outside. Image © Lu FeiRecommended ProductsDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20WindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedText description provided by the architects. The backyard, located in northwest of Beijing, seated at the foothills of Baihujian natural scenery, is a typical Beijing three-section compound which stands in a traditional village architecture complex. There is a hundred acre picking garden right beside the west of the rail, which extends to the hillside.Save this picture!Bird-view plan of spatial relationships-BeforeSave this picture!Bird-view plan of spatial relationships-AfterBuilt in 1983, the original yard was comprised of three houses, one facing north, the other two, respectively, orientated in an east west direction. The entrance was originally situated toward south. The relationships of each space were like simplified version of traditional Beijing courtyard where the areas appeared to be large but most of them were actually unused spaces. Aimed at accommodate three families or 10 person-group, the whole building was reconstructed by designer. Save this picture!east elevation/surrounding mountain viewsFirstly, we reserved the original north room and tore down the east and west wing-rooms. The main peak of Yanshan mountain ranges, which was used to be invisible and could only be seen through the ridge of the roof, now can be appreciated from the west side of the backyard.Save this picture!The Entrance After Reconstruction/Night. Image © Lu FeiThe local residents living on the west side of the yard. In order to get a relatively broader view of the West Mountain and preserve the privacy meanwhile, its opening was set toward east and designed to be an U-shape.Save this picture!Master Plan After ReconstructionWith the purpose of catching sunrise, large areas of windows were designed for the east elevation to ensure that the day’s first light would definitely shine into the capacious living room. The high-low form of the architecture reflects the comparison between new and old, and also alludes the relationship of rolling hills of the west mountain.  Save this picture!Comparison between New Living room and Original north Room. Image © Lu FeiThe north building of original site was about 7-meter-high, with wall painted in yellow. To avoid embarrassing daily eye contact and to meet the needs of the function, the newly-built, 6.5-meter-high building in south will become public area.Save this picture!Sunlight analysis/ Winter Solstice + Summer SolsticeSave this picture!Sunlight analysis/ Winter Solstice + Summer SolsticeMeanwhile, to bring in the nature lighting and keep off noise coming from the alley, after calculating the year-round sunlight altitude, the designer has designed high window and sunroof to ensure that 4.5 meter-wide yard can enjoy the nature light across whole year.Into The BackyardSince the courtyard is not an intact quadrangle dwelling, designer mainly focused on creating the atmosphere of the yard, customers cannot see any other architecture out of their sight and this is the logical throughout the whole design process. Even though a large area of window were built up, customers’ privacy could absolutely be ensured. The dinning room is the combination of South and north room, old and new spaces. When the four glass doors fully opened, the outdoor platform that connected with the dinning room together formed a new space and made the dinning room as twice larger as it used to be, therefore, the platform can be used as a part of the dinning room as well.Save this picture!hawthorn tree planted in the east side of the backyard. Image © Lu FeiThe huge window is designed to connect outdoor and indoor space, and thus enable interactions and communications occurred between these two areas.There is a hawthorn tree planted in the east of the yard. Owned by the yard’s host, the tree commemorated so many precious memories of the yard. It is also the landscape node of the U-shape opening and main entrance.Save this picture!Rhythms Of The Red Brick. Image © Lu FeiThe New Living RoomThe entire north house can be viewed through the big-transparent window, combined with endless mountains, architecture landscape and starry night, together made up a wonderful image in front of the living room. Designer created a scene that people could “view”old sceneries through the“newly” constructed house. Save this picture!Side Elevation Of The New Living Room. Image © Lu FeiThe height of the living room is 6.2 meter. In order to strengthen the interaction between family/group members, designer created a sunken space where the scene of“lunar night talk”can always happen there. Save this picture!Stove area of the new living room . Image © Lu FeiThe stairs are made of toon tree timber from the old yard. Walk along the spiral stairs up to the second floor, people then can get to the tearoom and tatami area. Having tea-tasting activities while viewing west mountain during the daytime, sleeping under the starry sky and having long talks all night, surely the experience will create a memorable night for all the customers. Save this picture!© Lu FeiPast/Old-North HouseAfter resetting the function of the old house in the north part, the entrance area formed a “grey space” before getting into the bedrooms. Going into the house through three vertical axis doors, the cold air is completely separated and residents could fully prepared before getting into the bedrooms. While all of the doors are opened, entrance space is amplified again by combining with the outdoor platform. The entrance area has two high windows on the top of the doors, which keep the yard’s privacy and at the same time enables the two bathrooms to get the nature sunlight.Save this picture!Space changes of the old-north House. Image © Lu FeiDesigner repaired the walls of the two bedrooms, used cement falling treatment to give it a new plain feeling. Since the house’s owner is a photographic lover, pictures that recorded the construction of the new backyard are hanged on the walls. As a decoration of old and new space, those pictures are also able to show a related story for the residents to be remind of.Save this picture!© Lu FeiAfter psychologically analyzing customer’s behavior, in the layout of the two bedrooms, designer reduced the bed’s area, enlarged the bathroom’s area, and therefore get the dynamic space adds capacious touch. Another detail is that the bathroom doesn’t have any doors, which ensures the relaxation and connection inside the bedroom.Save this picture!details of doors and windows. Image © Lu FeiLed stripe lights were setting up in order to shape the ridges of the roof, and at the same time provide illumination for the newly constructed north room.Save this picture!Details of illumination of the old-north house. Image © Lu FeiWine BarFor the reason that the backyard’s host is a wine lover, a wine bar has been designed at the position of the old boiler room, and thus formed a small bar of interaction.Save this picture!wine bar. Image © Lu FeiOne day, we are really busy but still being obsessed with fame, hoping to be inside of the nature. Our living place is hidden in the skyscrapers, but we still have the dream about a warm house in our hometown with a backyard. Construction of Backyard is a sample of renovation in the traditional Chinese farm house, and we hope this design can provide a communication method for a natural environment, helping the space to return to the most straight forward function, reborn from the energy of field. Save this picture!panorama of the new living room. Image © Lu FeiProject gallerySee allShow lessBenguela Cove / SAOTASelected ProjectsWelcome Pavilion Museum Clemenceau / TitanSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/803924/new-birth-of-localitism-a-backyards-confession-of-its-construction-ccdi Clipboard Architects: CCDI Area Area of this architecture project Backyard / CCDISave this projectSaveBackyard / CCDIlast_img read more