Villa Roling / Paul de Ruiter Architects

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/12104/villa-roling-paul-de-ruiter Clipboard Projects Houses 2006 Villa Roling / Paul de Ruiter Architects Villa Roling / Paul de Ruiter ArchitectsSave this projectSaveVilla Roling / Paul de Ruiter Architects ArchDaily “COPY” “COPY” Text description provided by the architects. The clients of villa Röling are passionate art collectors. They love to be surrounded by works of art. Therefore their main wish regarding their new dwelling was that it would do greatest justice to their collection of paintings and sculptures. However, the location of their house, at the edge of the lake Westeinderplas, is so spendid that it was no option to make a closed volume which would have large wall surfaces for hanging on the paintings but would limit the view of the surroundings. The view of the lake and the garden should be maximal. Therefore we decided to design two contrasting volumes, a transparent glass volume overlooking the lake and the garden, and a ´floating´ wooden box on top of it for the works of art. Save this picture!Recommended ProductsDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityWindowsJansenWindows – Janisol PrimoEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreIncidence of light The ground floor consists of a series of museumlike ordened spaces, offering varying views of the lake and the surroundings. The overall glass facade folds itself almost invisibly around the spaces and creates a contour which together with the overhanging superstructure alllows for varying incidence of light. At the outside, back from the glass facade, there are cloths which can be pulled up. The cloths not only screen from solar heat, they create a covered and screened off terrace too. Save this picture!Spatial unity The wooden box on top has several big openings in it. In the centre of the house there is an empty space with a skylight and all four facades have a large window. At the two ends of the superstructure are the bedrooms with a maximal view of the surrounding nature. Sunblinds, developed by our own, screen from sunlight and solar heat. The sunblinds, made of horizontal slats, move like shutters. Because they consist of two parts with a bend in the middle, the shutters when opened raise like porches above the glass facade. The paintings and sculptures can be exhibited in the centre of the house around the empty space. The empty space unites spatially ground floor and top floor and the skylight allows daylight to enter both floors.Save this picture!Project gallerySee allShow lessAntony House / Fraser Brown MacKenna ArchitectsSelected ProjectsORDOS 100 #12: RSVPArticles Sharecenter_img CopyHouses•Kudelstaart, The Netherlands Architects: Paul de Ruiter Architects Area Area of this architecture project Area:  340 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officePaul de Ruiter ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesKudelstaartWoodHousesThe NetherlandsPublished on January 23, 2009Cite: “Villa Roling / Paul de Ruiter Architects” 23 Jan 2009. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in Ned Ludd Public HouseShower ColumnshansgroheOverhead ShowersWindowsKalwall®Kalwall® in Featherstone High SchoolLightsLouis PoulsenLamps – LP Slim BoxSealantsEffisusBi-adhesive Tape – 2BondDSConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsPlantersJakobGreen Walls – GreenKitUrban ApplicationsPunto DesignPunto Benches and Litter Bins in Public Space ImprovementsPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WArmchairs / Couches / Futons / PoufsFreifrauArmchair High – MarlaAcousticBASWA acousticThermal-Acoustic System – BASWA CoreMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Villa Roling / Paul de Ruiter是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/12104/villa-roling-paul-de-ruiter Clipboard Save this picture!+ 16 Share The Netherlands Year: last_img read more