CR House / CoA Arquitectura

first_imgSave this picture!© Francisco Gutiérrez Peregrina / Fábrica de arquitectura+ 23 Share Mexico Year:  “COPY” CR House / CoA Arquitectura ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/570947/cr-house-coa-arquitectura Clipboard Photographs Architects: CoA Arquitectura Year Completion year of this architecture project Houses CopyAbout this officeCoA ArquitecturaOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodZapopanMexicoPublished on November 26, 2014Cite: “CR House / CoA Arquitectura” [Casa CR / CoA Arquitectura] 26 Nov 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen Mixers – Aquno Select M81Vinyl Walls3MVinyl Finishes in HealthPartners Regions HospitalPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD19SkylightsLAMILUXFlat Roof Exit Comfort DuoMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeStonesNeolithSintered Stone – Iron Moss – Iron CollectionCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWoodBlumer LehmannConsulting and Engineering in Wood ProjectsGlassBendheimLuminous Mirrored GlassWire MeshTwentinoxMetal Mesh – Golf Romeo 7More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/570947/cr-house-coa-arquitectura Clipboard Projects 2014 CR House / CoA ArquitecturaSave this projectSaveCR House / CoA Arquitectura “COPY” CopyHouses•Zapopan, Mexico ArchDaily Photographs:  Francisco Gutiérrez Peregrina / Fábrica de arquitecturaProject Team:Francisco Gutiérrez Peregrina (CoA arquitectura), Álvaro Gutiérrez García-Parra (PAAC), Diego Torres Guízar (TAAB)Construction:CoA arquitectura, Diego Torres Guízar (TAAB)Collaborators:Raúl Miranda, Saraí Chávez, Andrea Costales, Alberto Avilés, Juanluís UlateAño Construcción:2013-2014City:ZapopanCountry:MexicoMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Francisco Gutiérrez Peregrina / Fábrica de arquitecturaRecommended ProductsDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalDoorsAir-LuxPivoting DoorText description provided by the architects. The house has a closed facade, as it turns inwards.It is set in an L-shaped scheme, separating the main volume into the social area, main bedroom, and services, and the secondary volume into the cars, a studio and two bedrooms.Save this picture!Ground Floor PlanWe take advantage of the existing slope to set the garage half-buried, and to generate different levels between the two levels.The main volume is designed with a spatial sequence that leads at first from the curbside to a portico entrance, separating the social area through a vegetated courtyard and a window.Save this picture!© Francisco Gutiérrez Peregrina / Fábrica de arquitecturaThe gap between the volumes, enclosed by an iron and glass lattice, houses the main staircase and introduces natural light to the central hall.The materiality provides a structural clarity to the house: a pair of volumes perched on a plinth and exposed concrete walls, one of which continuous as a ribbon beyond the space of the living room to confine the courtyard garden at the center and serve as a background to the terrace.Save this picture!Sección 1-1+ 23The volumes are predominantly closed and only perforated to allow both views as well as light entries, sifted through intermediate spaces, thus looking for a plastic expressiveness, intimacy of interior spaces, and sunlight protection.Save this picture!© Francisco Gutiérrez Peregrina / Fábrica de arquitectura+ 23At all times, we seek a great presence for the warmth of the wood, in contrast the rest of the materials, cladding the interior surfaces of the volumes where they were excavated.Save this picture!Sección 2-2The terrace is located in contrast to the living-dining room, structured simply in consonance with the house.The vegetation is a fundamental part of the project, generating diverse atmospheres in each of the spaces, and achieving its greatest splendor in the main space: the courtyard garden.Save this picture!© Francisco Gutiérrez Peregrina / Fábrica de arquitecturaProject gallerySee allShow lessRogers Stirk Harbour’s Geneva Airport Design Receives Planning PermissionArchitecture NewsInfographic: The Five Structural Technologies that Shaped the History of BridgesMisc Sharelast_img read more