House H / Felipe Assadi Arquitectos

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/893225/house-h-felipe-assadi-arquitectos Clipboard House H / Felipe Assadi Arquitectos “COPY” Projects Architects: Felipe Assadi Arquitectos Area Area of this architecture project CopyAbout this officeFelipe Assadi ArquitectosOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesZapallarChilePublished on April 24, 2018Cite: “House H / Felipe Assadi Arquitectos” [Casa H / Felipe Assadi Arquitectos] 24 Apr 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorWindowsAir-LuxSliding Window – CorneringWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetal PanelsTrimoInternal Walls – Trimoterm, Qbiss OneGlassSolarluxWintergarden – SDL Akzent plusSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement Bonded Particle Board – VirocPaintKEIMMineral Paint in Hunters Point LibraryCabinetsburgbadMid-Height Cabinet – EssentoSignage / Display SystemsGlasbau HahnMuseum Display CasesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?悬臂混凝土住宅 H / Felipe Assadi Arquitectos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© Fernando Alda+ 19Curated by Danae Santibañez Share Houses Photographs:  Fernando Alda Manufacturers Brands with products used in this architecture project Chile House H / Felipe Assadi ArquitectosSave this projectSaveHouse H / Felipe Assadi Arquitectos ArchDaily CopyHouses•Zapallar, Chile Area:  340 m² Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/893225/house-h-felipe-assadi-arquitectos Clipboard Manufacturers: Cosentino, Bosch, Arteknia, Atika, Dynal, Interdesign, Johnsons, Kitchen Cabinet, Led Studio, Masisa, Novaimagen, Opendark, Qstone, Scanavini, Teka, VALVOSave this picture!© Fernando AldaText description provided by the architects. House H is a reinforced concrete structure composed of a succession of longitudinal and transverse beams that work together to generate a single structural piece. As always, we prefer to inhabit a structure instead of structuring a room. In this way, we consider the technical feasibility of a project as its actual design resolution; feasibility is not separate from project design. This means that before becoming a house, the project is its own structure. Starting from the top down, the ceiling slab hangs from two main longitudinal beams on a north-south orientation, 41 meters long and 1.40 meters high. Save this picture!© Fernando AldaSave this picture!Site PlanSave this picture!© Fernando AldaSave this picture!ElevationsSave this picture!© Fernando AldaThe beams are supported by only 4 walls, creating large, 7-meter long cantilevers at both ends. The system rests on two other longitudinal beams of the same length, located under the floor slab. The same 4 walls support the entire structure and project downwards to the floor, creating a base with bedrooms, on one hand, and resting on an east-west transversal volume on the other. The latter volume frames the entrance to the house on one side, and on the other, projects towards the sea and contains the pool, a heavy wedge with a variable section that builds a new cantilever, also 7 meters towards the slope, reinforcing the views of the house towards the sea.Save this picture!© Fernando AldaSave this picture!Cortesía de Felipe Assadi ArquitectosThe project consists of an access level in which the common areas are located: living room, dining room, and kitchen in a single space, without partitions or columns, in addition to the master bedroom plus its bathroom. The lower level, with access from the outside, contains a family room and secondary bedrooms. The great beam-wall that frames the main facade of the project is, in turn, a long piece of wood furniture that runs throughout the house, serving the enclosures according to their use. A vertical circulation consisting of a staircase and a ramp rises at the connection between both levels, where transverse structures meet the pool volume. The staircase and ramp arrive at a courtyard that crosses underneath the main structure from east to west, reinforcing the idea proposed by the project: to levitate on the slope.Save this picture!© Fernando AldaProject gallerySee allShow lessUpdates Released of Renzo Piano’s First Residential Project in the United StatesArchitecture NewsCo-Living, Custom-Order Homes, and Creative Economies: Is This the Future of High-De…Articles Share “COPY”last_img read more