House W-DR / GRAUX & BAEYENS architecten

first_imgArchDaily Houses Photographs:  Fay Pynaert, Philippe BrysseText description provided by the architects. The rear building of the house, dating from the early 20th century, is no longer adapted to the needs of the client or the demands of today’s living comfort. The new multipurpose room, with a maximum sense of space, the various activities taken in the foreground and absent themselves more to draw. Central to the room, the table is placed as a symbol of everyday life. The three monumental canvases perforate the new room and light each on a different part of the house and its surroundings. The two horizontal frames in the roof allow light to deep into the existing house and both offer a different view on the rear. Through extending the material and color outward, a unit is created. Relations with outside are strengthened. It opted for the cooking area and sink to store in closets. The island thus betrays its function. We try in this way an almost abstract space where the light can write her poetry on the walls. In the main volume only the strictly necessary interventions occurred. The existing bathroom was too small in proportion to the house. It was decided to split this into two quality areas. At the site of the old bathroom was the toilet and shower fitted. The ceiling of the shower was replaced by a glass of 2m ² which a magnificent view is released. The bathroom has been moved to the top floor. The furniture is a concatenation of a sink, a bathtub and a toilet.Save this picture!© Philippe BrysseProject gallerySee allShow lessEuropan 11 Proposal: Havenkwartier / Erwin Schot, Eloi Koster, Bas Meijerman and Elm…ArticlesPhotography: Museum der Kulturen / Herzog & de Meuron by Duccio MalagambaArticles Share House W-DR / GRAUX & BAEYENS architecten CopyHouses•Gent, Belgium House W-DR / GRAUX & BAEYENS architectenSave this projectSaveHouse W-DR / GRAUX & BAEYENS architecten Save this picture!© Fay Pynaert+ 20 Share Architects: GRAUX & BAEYENS architecten Year Completion year of this architecture project Year:  2011center_img CopyAbout this officeGRAUX & BAEYENS architectenOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesGentRefurbishmentHousesBelgiumPublished on December 31, 2011Cite: “House W-DR / GRAUX & BAEYENS architecten” 31 Dec 2011. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesPanels / Prefabricated AssembliesProdemaProdEx Wood Facade in the Aspen Art MuseumSealantsSikaRenovation of Zeitz MuseumSinksBradley Corporation USAVerge Coordinated Soap Dispenser and Faucet SetsWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Etch PrintingWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEngineered Wood FlooringAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)Australian Oak Engineered FlooringLouvers / ShuttersConstruction SpecialtiesSunshades – Airfoil LuxMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Projects Belgium “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/195313/house-w-dr-graux-baeyens-architecten Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/195313/house-w-dr-graux-baeyens-architecten Clipboard Photographslast_img read more